дом Политика Айсел Руфад, ДПС: Нуждаем се от мощен рестарт на държавата ни!

Айсел Руфад, ДПС: Нуждаем се от мощен рестарт на държавата ни!

0
ДЯЛ

Обръщение на областния председател на ДПС и кандидат за депутат в 30-и многомандатен избирателен район – Шумен Айсел Руфад:

Уважаеми избиратели от област Шумен,

Като областен лидер на ДПС и като кандидат за народен представител се обръщам към Вас с призив за участие в предстоящите на 4 април избори и за подкрепа на предизборната програма и на кандидатската листа за народни представители на ДПС в 45-то Народно събрание!
Уверявам Ви, че за ДПС посланието за рестарт на държавността и за възстановяване на политическата нормалност не са кухи предизборни послания, а първостепенна наша обща задача.
За съжаление, всички виждаме, че разделението, омразата и агресията са овладели не само всички сфери на обществения живот, но и ежедневието на хората. Популизмът и национализмът са факт и са на власт в страната ни. Войната между институциите не стихва. Демографската криза и миграцията обезлюдяват всяка година по един средно голям български град от 45 000 души. В същото време България не защитава ефективно националните си интереси в органите на ЕС. Вече 14 години продължаваме да сме най-бедната страна в Съюза. За десет години това управление увеличи дълга на страната ни с над 20 милиарда лева и страната ни се движи инерционно, без ясни приоритети и цели. И в добавка към всичко това, пандемията COVID-19 оголи ярко недостатъците на здравната, социалната и образователната системи.
За съжаление, такава е кратката равносметка за развитието на страната ни през последното десетилетие. И отговорността за това не е нито абстрактна, нито всеобща. Тя трябва да се носи от днешното управление, което продължава вече три мандата. Не можем да оставим нещата да продължат по същия начин. Нуждаем се от рязка смяна на посоката и от мощен рестарт на държавата ни.
Затова заявяваме, че властта не е наша самоцел, а е средство за подобряване на качеството на живот на хората. ДПС предлага чрез диалог между политическите партии и с гражданското общество най-после да постигнем общо съгласие за приоритетите за развитие на Родината ни. Това е нашият политически апел, който повтаряме вече четири години и е крайно време да се случи. България се нуждае от Програма за ускорено икономическо развитие, която да е в основата на предстоящия управленски мандат. Той ще бъде решаващ за развитието ни през цялото следващото десетилетие. За да достигнем средното европейско ниво, бъдещото управление е длъжно да развива страната ни догонващо спрямо другите европейски държави. Това е трудна задача и тя е неизпълнима от сегашния модел на властта.
Това е нашата „рецепта“ за тези избори, с която се явяваме пред избирателите. Именно затова ние искаме включване на свободните и активни граждани в процесите на вземане на решения и контрол върху изпълнението им. Днес принципите на Зелената икономика са официална инвестиционна политика на ЕС. Ние от ДПС отдавна сме ги дефинирали като наши приоритети – чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, водородна енергетика, дигитализация, високи технологии. За бизнеса това означава защитена бизнес среда, ускорен път на инвестициите, по-малко регулации и повече сигурност. За гражданите – повече работни места, по-високи доходи, по-високо качество на живота и повече справедливост.
Нашата листа в област Шумен е знакова – с водача на листата – Мустафа Карадайъ, с придобития парламентарен опит, с утвърдените управленци в местната власт и с младите и образовани кадри. Ние познаваме всеки детайл от проблемите на региона и на хората в него. Не е необходимо тепърва да се учим и да придобиваме опит. Затова не се страхуваме да поемем отговорности и заявяваме, че сме напълно готови за новия парламентарен мандат.
За себе си, като кандидат за народен представител и вече четвърти мандат заместник-кмет на община Нови пазар мога да заявя, че нямам тайни в осигуряването на проекти по всички национални и европейски програми за развитие. Показала съм, че мога да работя ефективно в полза на съгражданите си. Зная, че ще мога го правя и на национално ниво, когато това се изисква от мен. От друга страна, като активист на ДПС с открита политическа биография, Ви уверявам, че за мен каузата на ДПС е непреходна и затова ще продължа да я отстоявам постоянно и безкористно.
Виждаме, че нашият избирателен район се превръща в арена на тежък политически сблъсък. За съжаление методите на агресията и заплахите към обикновеният избирател са основно оръжие в арсенала на нашите политически противници. Опитът да се разколебае и разедини електоратът на партията ни доминира в тази кампания и се превръща в тяхна основна цел. Ние обаче знаем, че агресията в политиката ражда единствено отрицание на нейните носители. Знаем, че нашите избирателите гласуват заради каузата ДПС, а не под страх, заплахи или примамливи лъжливи обещания и дребни моментни изгоди. Това се доказа през целия период на прехода и затова никой не успя да всее разкол нито в ДПС, нито във връзката ни с хората. Така ще бъде и на тези избори!
Затова, скъпи избиратели от областта, гласувайте с номер 9 в интегралната бюлетина! Защото го правите първо за себе си и чак след това – за ДПС! Защото ДПС ще е Вашия защитник и сега и във времето напред!
И накрая – знаем, че коварният вирус може да попречи на избирателната активност. Но се надяваме да преодолеете притесненията си и да упражните правото си на глас. Спазвайки противоепидемичните лични мерки, всеки от нас може спокойно да гласува. Защото днешната пасивност може да ни струва утре скъпо !

Ваша, Айсел Руфад

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНормална е пътната обстановка в Шуменско
Следваща статия27 формации ще участват в XXVI Международни хорови празници „Добри Войников” в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here