дом Общество 2 800 лева от глоби събра Екоинспекцията през август

2 800 лева от глоби събра Екоинспекцията през август

0
ДЯЛ

Глоби в размер на общо 2 800 лева събра РИОСВ-Шумен през август. Това съобщиха от Екоинспекцията в града.
По текущи месечни санкции са събрани 2 150 лева, а от наложени през месеца глоби 650 лева.
За изминалия период директорът на РИОСВ-Шумен е издал наказателно постановление на стойност 2 000 лева на кмета на община Хитрино, за неизпълнение на дадено предписание по почистване на замърсени терени с отпадъци. Наказателното постановление е обжалвано и не е влязло в сила.
През август експертите от РИОСВ-Шумен извършиха 92 проверки на 83 обекта. 32 от проверките са по планов контрол, а 60 от тях са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 20 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.
През отчетния период са съставени 8 акта за установени административни нарушения (АУАН). От тях четири акта са за нарушения на Закона за водите (ЗВ). На ВиК-Търговище за канализационната мрежа на Омуртаг за заустване на отпадъчни води в повърхностен воден обект в отклонение от издаденото Разрешително за заустване, на „Велпа“ ЕООД в Каспичан за отвеждане на непречистени отпадъчни води в канализационната система без ПСОВ, на ВиК-Шумен за заустване на непречистени отпадъчни води в дере и на „Строителни изделия“ АД за неизпълнение на предписание. Два акта са за нарушения на Закона за управление на отпадъците. Единият е на кмета на община Върбица за това, че не е осигурил събирането на битовите отпадъци и транспортирането им до депо за обезвреждане, а другият е на община Върбица за извършване на дейности по транспортиране на отпадъци, без регистрационен документ.
За неспазване на условие от комплексно разрешително на „Родна индустрия 91“ ЕООД е съставен акт по Закона за опазване на околната среда. След установено нарушение на Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, е съставен акт на “Артемис” ООД – Шумен за съхраняване на опасни химични вещества и смеси в несъответствие с изискванията.
През отчетния период са извършени 13 проверки по сигнали от постъпили общо 15 сигнала и жалби от граждани, приети по „Зеления телефон“ и електронната поща на РИОСВ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна записването за второто издание на „Робо Академия“ в Шумен
Следваща статияМагазин на ИКЕА с нова концепция отвори врати във Варна
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here