дом Общество 13 850 лева от глоби събра през юни РИОСВ-Шумен

13 850 лева от глоби събра през юни РИОСВ-Шумен

0
ДЯЛ

13 850 лева от наложени глоби събра през юни РИОСВ-Шумен. Това съобщиха от еконспекцията.
Сумите по наложени глоби възлизат на 11 700 лева. От текущи месечни санкции са събрани 2 150 лева.
През юни експертите от РИОСВ – Шумен извършиха 121 проверки на 101 обекта. От тях 68 са планови, 53 – извънредни. Съставени са 5 акта за установени административни нарушения (АУАН). В рамките на осъществения контрол са издадени 22 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. За изминалия месец директорът на РИОСВ – Шумен е издал три наказателни постановления на обща стойност 3 100 лева. Санкция в размер на 2 000 лева е наложена на „Фикосота“ ООД за това, че дружеството е изхвърляло производствени отпадъчни води в дъждовен канализационен колектор, заустващ във воден обект езеро (язовир) Шумен, без да притежава разрешително. Община Опака като оператор на канализационната система на гр. Опака е санкционирана със сумата от 1 000 лева за допуснато заустване на отпадъчни води в повърхностен воден обект в несъответствие със заложените индивидуални емисионни ограничения в издаденото разрешително. През юни са извършени 12 проверки на билкозаготвителни пунктове. Глоба в размер на 100 лева е наложена на физическо лице, собственик на билкозаготвителен пункт.
В РИОСВ през юни са постъпили 16 сигнала и жалби от граждани, по 10 от сигналите са извършени проверки, 4 сигнала са препратени по компетентност, а два са били неоснователни. Най-много – 7, са извънредните проверки по сигнали за установени замърсявания с отпадъци. От тях 5 са за нерегламентирани замърсявания с отпадъци на общински терени и 2 са за нерегламентирано съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства. За установените нередности са дадени задължителни предписания.
През месеца са извършени 2 проверки по сигнали за намерени бедстващи птици от видовете малък пъстър кълвач и червеноглава сврачка, които са изпратени за лечение и отглеждане в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани”-Стара Загора. Пет млади екземпляра са донесени от граждани в регионалната екоинспекция – два черни бързолета, две градски лястовици и едно бебе прилеп.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 15 юли: Обществено обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен
Следваща статияСънят на уморения бедняк
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here