дом Общество 11 наказателни постановления на стойност 31 300 лева за септември издаде РИОСВ-Шумен

11 наказателни постановления на стойност 31 300 лева за септември издаде РИОСВ-Шумен

0
ДЯЛ

През септември РИОСВ-Шумен е издала 11 наказателни постановления на обща стойност 31 300 лева, за неспазване на условие от комплексно разрешително, за нерегламентирано изхвърляне на производствени неопасни отпадъци на неразрешено за целта място, за отвеждане на непречистени производствени отпадъчни води в канализационна система, без ПСОВ на Каспичан.
На кмета на Община Върбица за това, че не е осигурил събирането на битовите отпадъци и транспортирането им до депата е наложена от 4000 лева. На Община Върбица за извършване на дейност по транспортиране на отпадъци, без документ- на 7000 лева. На ВиК – Шумен за заустване на непречистени отпадъчни води, посредством преливник преди КПС-Дивдядово в дере е наложена санкция 2000 лева. На Община Шумен за неизпълнение на задължително предписание дадено с констативен протокол е наложена санкция 2000 лева. Това съобщиха от екоинспекцията в Шумен.
През септември експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите- Шумен извършиха общо 112 проверки, при които провериха 99 обекта. 75 от проверките са планови, а 37 са извънредни, сочат данните от отчета на РИОСВ- Шумен за предходния месец. Дадени са 50 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. За административни нарушения са съставени два акта. За периода събраните средства са общо 19 860, 91 лева. Сумите по наложени глоби и санкции възлизат на 17 215, 43 лева. През отчетния период са извършени четири проверки по сигнали, от постъпили общо 6 сигнала и жалби от граждани, приети по „Зеления телефон” и електронната поща на РИОСВ.
Проверен е сигнал за изхвърляне на строителни отпадъци от ремонтна дейност на пътна настилка в землището на село Мадара. Съставен е констативен протокол. Фрезованият отпадъчен асфал е извозен и положен на определена от кмета улица. Относно сигнал за образуване на замърсявания със смесени битови отпадъци от недобросъвестни търговци и клиенти в района на бившата “Мотописта “ в Шумен е изпратено писмо до кмета на община Шумен за решаване по компетентност. При провера на място на сигнал за жълто оцветяване на река Поройна в района на моста до „Практикер“ в гр. Шумен е не е било установено оцветяване. Поради многократно получените сигнали от жители на града и нерешения казус със замърсяването на р. Поройна е направена нова проверка с представители на ВиК-Шумен, Община Шумен и БДЧР. Проверени са потенциалните емитери на отпадъчни води към реката. Констатирани са три зауствания на оцветени води към река Поройна при липса на атмосферни валежи. Дадени са предписания на ВиК-Шумен и Община Шумен за обследване и предприемане на действия за включване на отпадъчните води към градската канализационна система.
През отчетния период е извършена 1 проверка на Б-Б кубове за съхранение на залежали и негодни за употреба препарати за растителна защита на територията на Община Смядово. При извършения оглед на място се установи, че са в добро техническо състояние, няма течове и пукнатини
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа поредна година в Шумен дават старт на лекоатлетическия крос „Златна есен“
Следваща статияД-р Албена Христова Паскалева – Костова е шуменската номинация за Лекар на годината
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here