дом Общество Читалище ангажира децата в Имренчево в отглеждане на цветя

Читалище ангажира децата в Имренчево в отглеждане на цветя

0
ДЯЛ

Клуб по цветарство бе открит в НЧ“Надежда“ в селоИмренчево, община Велики Преслав. От ръководството на читалището го нарекоха „Цветна ваканция за децата“. Идеята е под занимателна форма децата, които гостуват на баба и дядо да се грижат за растенията и природата, да преценяват кое е полезно и кое вредно за околната среда, а участниците в клуба да придобият знания за водите, въздуха и слънчевата енергия, особено важни за растителния свят.
За практическите занимания вече са осигурени саксии, лопатки и лейки.
Проведена е първа среща с малките кръжочници. Целта е те да се опознаят, а след вече установените контакти, малчуганите се разходиха до покрайнините на селото.
Програмата предвижда през август изнасяне на беседи за различните видове цветя. Практическата част включва засаждане на градински цветя и лехи в района на читалището, в центъра на селото, в двора на църквата.
Кръжочниците очакват с нетърпение да посетят разсадника във Върбишкото село Менгишево. И още мероприятия – срещи с жени от Велики Преслав, известни с уменията си да отглеждат цветя и да оформят градини.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладите шуменци бягат във Варна и София, расте и броят на емигриралите в чужбина
Следваща статияМВР: Все по-малко финансови и данъчни престъпления в Шуменско