дом Криминале Четворният убиец от Каспичан Петър Петров ще получи по-ниска присъда заради самопризнанията

Четворният убиец от Каспичан Петър Петров ще получи по-ниска присъда заради самопризнанията

2
ДЯЛ

Шуменският окръжен съд гледа делото за четворното убийство в Каспичан, при което 64-годишният Петър Петров уби с брадва чичо си, стринка си и двамата си братовчеди. Разследването срещу него се води по чл. 116 от НК за предумишлено умъртвяване по особено жесток за начин на повече от едно лице. Мотивът за престъплението е дългогодишен спор за къщата, в която са живеели убиецът и жертвите.
Подсъдимият Петров бе доведен от Съдебна охрана с белезници. По време на съдебното заседание белезници бяха поставени и на краката му.
Като частен обвинител съдът конституира Мария Груева – дъщеря на братовчедката на подсъдимия – Славка. А като граждански ищец по делото – сестрата на другата пострадала, 82-годишната Гуля Петрова.
Претенциите на ищцата за 100 хиляди лева за всеки от убитите бяха отхвърлени то съда с мотив, че сестрата роднината не е наследник на другите трима убити. Така бе уважен гражданския иск само за 100 хиляди лева.
Делото да гледа по правилата на съкратеното следствие, това поиска служебният адвокат на подсъдимия. И такова било желанието на подсъдимия.
Характерното за тази процедура, че извършителят признава всички факти и обстоятелства, изнесени от прокуратурата в обвинителния акт. И така присъдата му се намалява с 1/3 без да се налага разпит на свидетели и експерти по делото. А той самият няма да дава обяснения по начина, по който е извършено престъплението, нито за мотива на деянието.
„Кървава история, започнала с насилие”, с тези думи наблюдаващият прокурор Румен Рачев започна своята реч по правилата на съкратената съдебна процедура. Той припомни, че заради въпросната къща, заради която е станало престъплението е съществувала вражда още от самото й построяване през 1964 година. Домът бил построен от дядото на подсъдимия за двамата му сина – Георги и Димитър. След неговата смърт на първия етаж се настанили пострадалите Георги и Гуля. А на втория – племенникът Петър Петров.
По думите на прокурора Георги бил властен човек и налагал волята на брат си, а после и над децата му. Тъй като подсъдимият повече не можел да издържа такова поведение от страна на чичо му заминал за Димитровград. В Смолян създал семейство. От този период е една друга история, отново свързана с кръв. При конфликт с домоуправителя на блока Петър го наръгал с джобно ножче в корема. Получил условна присъда с изпитателен срок и е реабилитиран.
След пенсионирането си подсъдимият се прибрал, по думите на прокурора, там където са корените му – в къщата в Каспичан на ул. „Георги С.Раковски” №3а.
С времето конфликта между племенника и роднините се задълбочавал. Чичото и стринката непрекъснато напомняли на Петър, че той няма място при тях, няма никаква собственост. Да си търси квартира.
За свадите и скандалите в общия дом разказали и разпитани свидетели.
Веднъж в разговор със свои приятели Петров напсувал роднините си, заради тормоза, който търпял. Представителят на държавното обвинение изтълкува нецензурните думи като заплаха, че ще се случи нещо лошо.
В деня на инцидента – 24 септември 2018 г. стринката Гуля минала край Петър и го попитала: „Ти още ли си тук”?
Тогава подсъдимият взел крайното решение да ликвидира роднините си. Взел брадвата за месо, поставил я в найлонов плик. И влязъл в стаята на възрастните хора. Попитал ги: „Няма ли да спрете да ме тормозите най-после”? Тогава Гуля отговорила: „Няма, но след като си отидем от този свят, децата ни ще продължат”.
Тогава Петров пристъпил към действие. С ясното съзнание, какво прави започнал да удря с брадвата по главата първо стринка си с цел да я умъртви. От аутопсията е видно, че са нанесени 16 удара. От раните по ръцете е ясно, че тя се е съпротивлявала.
Нахвърлил се и върху чичо си с брадвата. Нанесъл му 24 удара.
Следващата жертва бил братовчед му Веселин – як мъж, над 100 килограма, а след него и Славка, която се прибрала, за да види родителите си.
„Аз съм в системата от 97-ма година. 10 години съм работил като следовател. Виждал съм много кръв, но картината в Каспичан не мога да я забравя”, заяви прокурор Рачев.
Той съобщи, че подсъдимият не е правил опит да укрие уликите от престъплението – дрехите и брадвата. Нито да прикрие следите си.
Прокурор Рачев поиска справедливо наказание за престъплението – по преценка на съда „Доживотен затвор без право на замяна или предвид възрастта на подсъдимия 30 години лишаване от свобода.
„Виновен съм. Съжалявам”, заяви подсъдимият пред съдебния състав.
Присъдата ще бъде произнесена днес, в 16.00 часа.
Очаквайте още за присъдата в 24shumen.com!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъс 150 000 лева обновяват пътната маркировка в Шумен
Следваща статияПолицията с разяснителна кампания в Нови пазар за телефонните измами

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ехеееее, ами дайте да се избием и да си признаем и най-вероятно ще се разминем и със затвора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here