дом Общество Успешна инвестиция: Общинският разсадник на Върбица продава цветя и на други общини

Успешна инвестиция: Общинският разсадник на Върбица продава цветя и на други общини

0
ДЯЛ

Паркове и алеи в 15-те населени места в община Върбица ще бъдат освежени с цветя, произведени в разсадника в село Менгишево. Красиви цветя посрещат гостите още на входа на града, видя 24shumen.com.
Цветни пространства радват и създават настроение в спортния комплекс и курортния център.

Към богатството в оранжерията, която работи вече четвърта година, интерес проявяват общини в цяла България. Тя бе създадена, за да задоволи потребностите на общината от цветя, но най-вече като алтернатива за разкриване на нови работни места.
„20 000 стръка вече продадохме на три общини – Нови пазар, Омуртаг и Сунгурларе”, сподели кметът на Върбица инж. Мердин Байрям. Той е удовлетворен, че с продажбите вече се покриват направените капиталовложения. И така те се възвръщат.
В разсадника се отглеждат широколистни и иглолистни фиданки. За напояване се използва местен водоизточник.
Като ценен капитал кметът Байрям оценява малкия и задружен персонал на оранжерията, който влага нюх и вкус в засаждането на цветните градини в района.

Снимки: Община Върбица и 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочит към загиналите и поздрав към живите ветерани от войните в Нови пазар
Следваща статияСлънчева и топла неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here