дом Общество Условни присъди за двама, причинили смърт при катастрофи

Условни присъди за двама, причинили смърт при катастрофи

0
ДЯЛ

Двама водачи получиха условни присъди за причиняване на смърт в катастрофи.
Шуменският окръжен съд намира за виновен Р.Х.Х. за това, че през 2016 г., на 10 юни, на панорамен път „Шуменско плато“, на 750 м. след разклона за вила „Пазачница“ в посока към „Гроба на курсистите“, при управление на МПС – мотоциклет марка „Хонда CBR“ с рег. № Н 1580 В, със скорост от 102,5 км/ч, нарушил скоростта за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Б.А.М.
Наказанието е „Лишаване от свобода“ в размер на 2 години, което се отлага за срок от 3 години. Р.Х. е лишен от право да управлява МПС за 2 години и половина.
Подсъдимият ще заплати и направените деловодни разноски в размер на 2136,79 лв.
А.Б.Б. е обвинен за това, че при тежка катастрофа е причинил смъртта на един човек, тежка телесна повреда – на друг, а на други двама – леки телесни повреди.
На 5 септември 2016 година А.Б. на път І-4 Шумен – Търговище, при управление на лек автомобил „Фолксваген Тауран“ с рег.№ В 1978 РТ нарушил правилата за движение по пътищата. При разрешена скорост от 60 км/ч, той управлявал колата си със скорост 100 км/час и предприел изпреварване в участък в зона, забранена за това действие. Навлязъл в лентата за насрещно движещите се МПС, при което се сблъскал с „Пежо 605“ с рег.№ Т 6879 АТ, управляван от Б.С.М..
ШОС му налага наказание „Лишаване от свобода“ за три години, като отлага изтърпяването му за срок от 5 години. Книжката му е отнета за 4 години, а деловодните разноски, които трябва да плати са на стойност 3 006 лв.
И двете присъди подлежат на обжалване и протест пред Апелативен съд – гр.Варна в 15-дневен срок от датата на обявяването им.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 20 май отбелязваме Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ
Следваща статияДве села избират кмет днес