дом Общество Условна присъда за моторист, причинил смъртта на свой приятел при ПТП

Условна присъда за моторист, причинил смъртта на свой приятел при ПТП

0
ДЯЛ

Наказание „лишаване от свобода“ за 2 години, с 3-годишен изпитателен срок получи шуменец, причинил смъртта на свой приятел през 2016 година. Това реши Шуменският окръжен съд.
Трагичният инцидент се разиграл на 10-и юни 2016 г. на панорамен път „Шуменско плато“, на около 750 м. след разклона за вила „Пазачница“. Тогава 31-годишният Р.Х.Х. при управление на МПС – мотоциклет марка „Хонда CBR“ със скорост от над 100 км/ч. изтървал завоя, напуснал пътното платно, навлязъл в крайпътна отбивка и се ударил в дърво. В следствие на това причинил смъртта на 26-годишния си приятел и спътник Б.А.М., който загинал на място.
Подсъдимият Р.Х.Х. е наказан и с „ЛИШАВАНЕ от право да управлява МПС” за срок от 2 /две/ години и 6 /шест/ месеца, както и да заплати направените деловодни разноски в размер на 2136,79 лв.
Делото е минало по съкратеното съдебно следствие, тъй като шофьорът, причинил катастрофата е признал всички факти и обстоятелства по делото.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца се учат как да оцеляват в природата в последния етап на Детско полицейско управление
Следваща статияДигитализирани архивни филми оживяват в читалище „Добри Войников”