дом Общество С официална церемония приключи проектът за обновяване на части от Шумен

С официална церемония приключи проектът за обновяване на части от Шумен

0
ДЯЛ

Откриха официално новия паркинг в шуменския квартал „Тракия“. Това стана днес с тържествен молебен, отслужен от отец Красимир. Лентата на новия обект преряза кметът Любомир Христов.
Паркингът е на стойност 3.2 млн. лева и е един от петте обекта, включени в проекта „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на Шумен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“. Общата стойност на проекта е близо 7.2 млн. лева. От тях 6.1 млн. лева са от европейски фондове, а малко над 1 млн. лева е държавното съфинансиране.
„Новият паркинг в квартал „Тракия“ е най-скъпият обект в проекта. Едновременно с него бяха обновени тротоари и улични настилки. Предстои в района да се засадят и нови 300 дървета. Направихме всичко това за удобство на гражданите и за нова по-модерна визия на квартала“, каза пред присъстващите кметът Любомир Христов. Той обаче не скри разочарованието си от факта, че част от поставените лампа вече са счупени от вандали и призова живеещите в квартала да пазят новите придобивки.
По проекта са обновени още улица „Тича“, зелените площи в района на Новата поликлиника, кръстовището на улица „Станционна“, изградени и ремонтирани са пешеходни алеи, тротоари по улица „Съединение“ от Пенсионерски клуб № 7 до Съдебната палата.
По проекта са рехабилитирани и изградени над 40 хил. квадратни метра тротоари, улици, зелени площи и детски площадки в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРабота по празниците: Получаваме до 400% по-голяма надница за извънреден труд
Следваща статияДариха три камбани за новогрaдящия се храм „Св. Райко Шуменски“ в квартал „Тракия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here