дом Общество Средновековната история „оживя“ пред шестокласници от шуменско училище

Средновековната история „оживя“ пред шестокласници от шуменско училище

0
ДЯЛ

Средновековната история „оживя“ пред учениците от 6А, 6Б и 6В клас в СУ „Панайот Волов“. Тя бе поднесена по интересен начин от докторанта в Шуменския филиал на Националния археологически институт с музей към БАН – Мирослав Димитров и от любителя на „магията“ в занаятите – Страхил Давидов, преподавател по биология и здравно образование в средното училище. Акцент в тяхното представяне беше средновековното облекло, оръжия и занаяти в България.
Колко тежи ризницата на средновековния воин, кое оръжие е заточено от двете страни – сабята или меча, какви са частите на лъка, колко са дълги стрелите и от какво се правят тетивата, каква е разликата между кафтан и туника, какво е пунгия и от какво се изработва, какво е изнемало, как се предава занаят? Това са само част от въпросите, на които шестокласниците получиха отговор.
Този иновативен урок на тема „Средновековието в България“ ще има продължение през месец април, когато нашите ученици по атрактивен и забавен начин ще представят българската средновековна история.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират проверките в свиневъдните стопанства в страната заради АЧС
Следваща статияДПС предлага лицата, охранявани от НСО да си плащат сами

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here