дом Общество Решено: Одобриха инвестиционната програма на ВиК-Шумен за 2018 година

Решено: Одобриха инвестиционната програма на ВиК-Шумен за 2018 година

0
ДЯЛ

604 000 лева е размерът на Подробната инвестиционна програма, която „ВиК – Шумен” ООД предвижда да реализира през тази година. Тя беше утвърдена след кратки дебати от Общото събрание на Асоциация по ВиК-Шумен, на което присъстваха 88,93 % от членовете с право на глас, отсъстваха представителите на общините Хитрино, Венец, Каолиново и Смядово. „Против” гласува единствено представителят на Община Каспичан, който отбеляза, че предложените инвестиции в размер на 40 600 лв. са крайно недостатъчни за подобряване на остарялата водна инфраструктура. През лятото там стават много аварии и редица села остават без вода. Освен това Община Каспичан няма право да кандидатства за подобни инвестиции пред ОП „Региони в растеж”. „Въздържал се” гласува кметът на Община Велики Преслав Александър Горчев, които изложи редица мотиви. Предложената сума от 38 700 лв. е многократно по-малка от общинските средства, вложени във ВиК инфраструктура през 2017 г., както и от планираните за 2018 г.; предвидените 12 000 лв. за подмяна на ситата в Озонаторната станция са недостатъчни и няма да доведат до подобряване на качеството на водата; изваждането на община Велики Преслав от големия инвестиционен проект, предвиждащ подмяна на довеждащия водопровод от яз „Тича”, не кореспондира с усилията на местната власт за подобряване на водната инфраструктура. Зам.-кметът по „Строителство и екология” на община Шумен инж. Боян Тодоров поиска в Инвестиционната програма да се включи обект, намиращ се на ул. „Деде Агач”4 №№17 и 19 в общинския център. Поради авария в канализация от години мазите на двата блока се пълнят с нечистотии, които се изливат и в близката река и могат да доведат до пропадане на прилежащата улица. Председателят на ВиК Асоциацията проф. Стефан Желев обясни, че присъстващите имат мандат да приемат предложената от водното дружества програма без никакви промени, но това не пречи през годината тя да се актуализира при настъпване на извънредни обстоятелства. В шест от общините вече са сформирани комисии, които да контролират изпълнението на инвестициите отстрана на ВиК. Предстои това да сторят и общините Шумен, Нови пазар, Каспичан и Хитрино.
На заседанието на Общото събрание бяха приети отчета за изпълнение на бюджета за 2017 г. и бюджета за 2018 г. на Асоциация по ВиК-Шумен, както и отчета за дейността й през 2017 г. По тези точки от дневния ред единствено Община Каспичан гласува „Против”.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладежката организация на ВМРО раздаде 2 500 картички и мартеници (снимки)
Следваща статияГруба шега в социалните мрежи, превърна живота на шуменка в истински кошмар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here