дом Други Проверката показа: Дървета се секат, само там, където е наложително

Проверката показа: Дървета се секат, само там, където е наложително

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов се срещна с преподавателката Румяна Недева, която присъства на вчерашната сесия, за да направят оглед на улиците в района на Математическата гимназия, за които се твърди, че има „поголовна сеч” на дървета. След извършената съвместна проверка стана ясно, че предвидените за премахване дървета наистина затрудняват движението по тротоарите, повдигат тротоарните плочки или се оплитат в енергопреносната мрежа. Румяна Недева посочи, че няма претенции към дърветата, които е наложително да бъдат премахнати, но е имало нужда обществеността да добие ясна представа за състоянието им по-рано. Кметът посочи, че само в района на КОЦ са получени 6 жалби от граждани за ремонтиране на тротоари.


„Дървета се секат само по необходимост – тези които са болни. Сече се там, където ще изграждаме нови тротоари”, категоричен бе Христов. Той обясни, че това ще бъде казано и на предстоящата среща с граждани на 4 юли. Ще бъдат обсъдени и новите дървесни видове, които ще бъдат засети, както и цялостната визия на града. Румяна Недева бе поканена да участва в комисията, на която ще се обсъжда рязането на дървета, както и по време на реализацията на проектите за тротоарите в града, от своя страна тя благодари за поканата и каза, че ще присъства с удоволствие.

Има и идея да се направи цялостен преглед на дърветата, но за него са необходими доста средства. От проучване е станало ясно, че цената е по 8 лева на дърво – само за анализ и оглед. „Затова в бъдеще, когато ще правим нови тротоари, ще каним точно тази комисия на място да се решава и тогава ще се предприеме ремонт на тротоар”, посочи още Христов.
Срещата завърши с консенсус, че наистина има дървета, които трябва да бъдат премахнати и „поголовна сеч” няма.
По време на обиколката присъстваха и зам.-кметът Боян Тодоров, управителят на Общинcĸoтo пpeдпpиятиe „Πapĸoвe и oбpeднa дeйнocт” Златин Кайряков и общественият посредник Иван Капралов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХрамов празник отбелязват църква и манастир в община Велики Преслав
Следваща статияДенонощието на пътя: 2 ПТП с материални щети, 30 акта и 60 глоби с фиш