дом Общество Отменят сесията на Общинския съвет в Шумен, насрочена за 26 март

Отменят сесията на Общинския съвет в Шумен, насрочена за 26 март

0
ДЯЛ

Отменя се сесията на Общински съвет – Шумен насрочена за 26 март. Решението е взето от Консултативния съвет на местния парламент. По този повод общинските съветници излязоха с декларация, която гласи:
Общинският съвет изразява своето дълбоко безпокойство от разпространението на вируса COVID-19 и обявената от СЗО пандемия в световен мащаб.
В България е обявено извънредно положение, като са ограничени възможностите за общуване и масовите мероприятия. Минимизирането на контактите на социално и институционално ниво е една от съществените предпоставки за ограничаването на разпространението на вируса COVID-19, която следва стриктно да се спазва.
Общински съвет-Шумен напълно подкрепя предложените от Националния оперативен щаб мерки за ограничаване на епидемията и призовава гражданите на Шумен за стриктното им спазване. Самодисциплината, самоограничаването, съобразяването с предложените от правителството ограничителни мерки са жизнено важни за ограничаване на заразяването, а с това и спасяването на човешки животи. Важно е избягването на постъпки, водещи до разпространение на заразата, внасянето на паника, поддаването на дезинформация, разпространяването на неверни и плашещи новини от социалната мрежа и средствата за масова информация.
В изпълнение на обявените на национално ниво мерки за защита на страната, избягването на предпоставки за разпространение на вируса в Община Шумен Консултативният съвет взе решение сесията, предвидена за 26 март да бъде отменена.
Призоваваме гражданите към висока отговорност в борбата с пандемията, подкрепа и изпълнение на всички мерки, приети на национално и общинско ниво.
Декларацията е подписана от председателя на Общинския съвет Красимир Минчев, председателите и представителите на политическите партии в Консултативния съвет.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха тийнейджър с „чай за пушене“
Следваща статияУчител в Шумен „погледна“ с намигване на извънредното положение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here