дом Общество Откриват Алея на родовата памет в Никола Козлево

Откриват Алея на родовата памет в Никола Козлево

0
ДЯЛ

Алеята на родовата памет откриват днес от 18.00 часа в градинката пред читалище „Пробуда-1906“ в Община Никола Козлево. Родословните дървета на 9 тракийски рода са подредени на пана.
По време на откриването празничен водосвет ще отслужи отец Андрей. Концерт по случай откриването ще изнесат местни самодейни състави певческа група от село Пет могили и вокална група от село Черепово, община Харманли.
На откриването се очаква да присъстват кметовете на селата Черепово и Главан, които също са потомци на тракийски семейства.
Близо година Читалище „Пробуда -1906“ работата по изграждането на Алеята, която е финансирана по проект от Министерството на културата „Родова памет от Тракия“. Информацията за родовете е издадена в 500 книжки.
Село Никола Козлево е заселено преди 138 години от потомци на тракийци. Заселниците, които са от няколко рода, намират 27 дълбоки кладенци и остават в селото. Заради поверието, че мома не може да бъде давана за булка в друго село, родовете са се смесили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстои oбществена дискусия по наредби за спортните бази
Следваща статияРали шампионът Крум Дончев: Шофирането със зимни гуми през лятото е опасно!