дом Други Община Никола Козлево отдава на търг брането на 222 орехови дървета

Община Никола Козлево отдава на търг брането на 222 орехови дървета

0
ДЯЛ

Община Никола Козлево ще кандидатства пред Държавен фонд „Земеделие“ за цялостна реконструкция на сградата на Общинска администрация, гласуваха днес съветниците на редовна сесия. Сградата ще бъде санирана по Програмата за енергийна ефективност, тъй като има проблемни помещения, в които има теч. Документите са внесени за разглеждане във Фонда. Очакванията на съветниците са проектът да бъде одобрен и реализиран, тъй като отговаря на всички критерии.
Докладна на кмета Ешреф Реджеб за провеждането на публичен търг с явно наддаване за бране на 222 орехови дървета на територията на 7 села бе гласувана без възражения. Кметът уведоми съветниците, че жители на общината са заявили устно желание да наемат ореховите насаждения и да оберат плодовете. Посочен е срок 31.12.2018 г. С цел по-доброто стопанисване и увеличаване приходите в общинския бюджет ръководителят намира като добро решение провеждането на търг. В докладната бе посочена почти символична цена за обирането на едно дърво – 5 лева без ДДС.
Дискусия провокира продажбата на лозе. „Аз гласувах „против“, тъй като имотът вече е отдаден под наем и в бюджета влизат приходи“, каза за 24shumen.com председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. С гласовете на осем съветници имотът бил продаден.
Удовлетворена бе молбата на Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи джамията в село Пет могили да получи общинска земя, безвъзмездно, за нуждите на джамията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия20-годишен молдовец отива на съд за грабежа на бензиностанцията при Пети километър
Следваща статияИзбягалият от ареста се е предал в Прокуратурата в Монтана