дом Общество Община Върбица осигурява безплатен обяд на крайно нуждаещи се

Община Върбица осигурява безплатен обяд на крайно нуждаещи се

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

300 жители на община Върбица получават топла храна всеки ден в социалната кухня в общинския център. Тя се помещава в сградата на бившия „Партиен дом” в курортния комплекс.
„Кухнята е изцяло ремонтирана със собствени средства и отговаря на всички хигиенни и санитарни изисквания”, сподели пред 24shumen.com кметът на Върбица инж. Мердин Байрям, благодарение на чиито усилия сградата вече е общинска собственост.
Общината финансира изцяло обяда на 170 крайно нуждаещи се лица и семейства с по две и три лица, изнемогващи и без доходи. А останалите 130 граждани заплащат по 2.50 лв. на ден. Това са хора, които нямат физическата възможност да си приготвят сами храна и затова използват услугата.
„Първата група столуващи ще получават храна докато премине пандемията”, уточни градоначалникът.
Менюто включва супа, основно ястие и хляб. „Стараем се месото да присъства винаги на масата. И хората са доволни”, обобщи инж. Байрям.
„Няма друга по-топла дума от „благодарност” за грижите към общинското ръководство, споделиха потребители на услугата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва тестването на сирените в областта
Следваща статияШуменският университет отвори врати след отмяна на извънредното положение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here