дом Общество Община Велики Преслав готви План за интегрирано развитие 2021-2027 г.

Община Велики Преслав готви План за интегрирано развитие 2021-2027 г.

0
ДЯЛ

В изпълнение на Закона за регионалното развитие и в отговор на предизвикателствата пред новия програмен период на ЕС, Община Велики Преслав вече работи по подготовката на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г. /ПИРО/, съобщиха от местната администрация.
Планът е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите седем години. Като стратегически документ, той обвързва сравнителните предимства и потенциал на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети, свързани от общия стремеж за устойчиво развитие, по-добра обществена среда и по-висок жизнен стандарт на хората в общината, е записано в становище.
Апелът към всички граждани е да се включат в процеса по разработване на ПИРО, тъй като тяхното активно участие ще гарантира неговото качество, реалистичност и всеобхватност.
Мнения и предложения могат да бъдат дадени чрез попълване на анкета.
Участниците трябва да посочат, пол, възраст, професия, образование и населено място, където живеят.
Те ще дадат отговор на въпросите: какви са основните проблеми за развитието на община Велики Преслав, най-големите проблеми на населеното място – социални въпроси, ниска раждаемост, миграция на млади и образовани хора, продължителна безработица, ниска образованост на населението, неефективна интеграция на групи в неравностойно положение, престъпност и нарушения на обществения ред.
Фигурират и въпроси относно техническата инфраструктура и ограничения за развитие на успешен бизнес.
Мнения и предложения може да се изпращат на адрес на електронна поща: info@velikipreslav.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха агресивен мъж, счупил носа на 66-годишна жена (обновена)
Следваща статия30 години сбъдната детска мечта и 30 години служба в МВР празнува инспектор Ивайло Иванов от ОДМВР-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here