дом Здраве Обсъжда се прием на пациенти с COVID от Шуменско в други областни...

Обсъжда се прием на пациенти с COVID от Шуменско в други областни болници

0
ДЯЛ

Националният координацинон щаб за борба с коронавируса ще обсъди вариант за прием на пациенти с COVID-19 от Шумен в съседни области.
Това обяви на пресконференция днес в Шумен зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. За решението на Щаба ще бъде уведомен областният управител проф. Стефан Желев. До този вариант се стигна, след като Пенков се запозна с критичната ситуация в областната болница в Шумен.
С директора на болницата в Шумен д-р Димитър Костов е обсъдено пациентите с подобрена клинична картина да се изписват за домашно лечение под контрола на медицинско лице, както и допълнителни мерки за намаляване на заболяемостта.
„Лимитът за ковид легла в шуменската болница е изчерпан“, заяви д-р Костов. 223 са приетите с корона инфекция, сочат данните към 9.30 часа днес. 165 са доказани, 57 – съмнителни.
Д-р Пепа Калоянова посочи, че трета седмица област Шумен е в червената зона.
Заболяемостта в Шуменско е 393 на 100 000 души. За последните 24 часа новите случаи са 74. Общо в областта техният брой достига 1598.
Нови трима лекари са с доказан COVID-19 от вчера. Активните случаи на медицински лица с коронавирус в Шуменско са общо 39. От тях 11 лекари, 12 медицински сестри, деветима санитари, двама фелдшери и петима друг медицински персонал.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлужител в Община Каспичан е с коронавирус, дезинфекцират сградата
Следваща статияПредлага се личните лекари да издават направление за PCR тест при поне пет симптома

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here