дом Здраве Няма починали от COVID-19 днес в шуменската болница

Няма починали от COVID-19 днес в шуменската болница

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

„За втори пореден ден и днес до 10.00 часа няма починали пациенти. Дни без починали пациенти са били 22 декември и 31 декември 2020 година“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ-Шумен.
141 пациенти са настанени за лечение в COVID отделенията на областната болница. От тях 106 са с доказан положителен PCR тест. Другите 35 очакват резултати.
В ОАИЛ са настанени четирима, които са интубирани.
Изписаните вчера са 24-ма. Приетите са шестима.
Общо 29 регистрирани с положителни проби от теста за COVID-19 в област Шумен вчера. 15 са мъжете, а жените – 14. Най-възрастните са 80-годишен мъж от с. Белопитово и 80-годишна жена от с. Пет могили. Най-младата с COVID-19 е 18-годишна жена от с. Сушина.
17 от заразените са от община Шумен, като един от регистрираните мъже е от с. Белокопитово.
В община Смядово новият случай е един. Това е жена от с. Веселиново – 57 г.
В община Велики Преслав регистрираните с положителни проби за COVID-19 са трима, съответно мъж на 21 г. от село Златар и мъж и жена от с. Хан Крум – като мъжът е на 68 г., а жената – на 66 г.
В община Нови пазар регистринатите са четирима – две жени / на 21 г. и на 75 г./ и двама мъже, като единият е от с. Стан, който е на 73 г.
Два нови случая са регистрирани в община Каолиново – мъж на 65 г. от с. Крива река и жена на 80 г. от с. Пет могили.
В община Върбица е регистрирана жена на 18 г. от с. Сушина.
В община Хитрино има един нов регистриран случай – жена на 71 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботи се едновременно по няколко подобекта на пречиствателната за питейни води в Шумен
Следваща статияВ червената COVD зона по заболяемост остава област Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here