дом Криминале Нощна акция: Задържаха две каруци с незаконна дървесина в ДЛС „Паламара“

Нощна акция: Задържаха две каруци с незаконна дървесина в ДЛС „Паламара“

0
ДЯЛ

Поредната нощна акция на горските стражари в ДЛС „Паламара” завърши със задържането на две каруци, натоварени с нерегламентирано добита дървесина. По време на нощните дежурства в края на юни мобилен контролен екип на Североизточно държавно предприятие конфискува три каруци с незаконни дърва за огрев край село Дойранци, община Каолиново.
При снощния обход на територията на стопанството в землището на село Тодор Икономово екип към Централното управление на СИДП задържа две каруци, във всяка от които нарушителите транспортирали по 1 куб. м церова дървесина. По случая са съставени четири акта и два констативни протокола. Конфискуваните каруци и дървесината са откарани за съхранение в село Венец.
Интензивните проверки на местата с висока концентрация на нарушения продължават, уверяват от СИДП и призовават при съмнения за нередности в горите гражданите незабавно да сигнализират на телефон 112.
През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на СИДП са извършени общо 495 проверки. 165 от тях са на обекти за добив на дървесина, 233 – на превозни средства, 97 – на физически лица, от които 15 са ловци. Съставени са общо седем акта, един от които е за нарушение при лов, а останалите – по Закона за горите. Три от актовете са съставени в ДЛС „Тервел”, а другите четири – в ДЛС „Черни Лом”, където служителите на стопанството са задържали на 0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКакво ще се случи с болницата в Нови пазар?
Следваща статияПриемат заявления за еднократна помощ за първокласници