дом Общество Нови лични документи влизат в сила от 2019 г., таксите за издаване...

Нови лични документи влизат в сила от 2019 г., таксите за издаване няма да поскъпват

0
ДЯЛ

Новите български документи за самоличност за които МВР обяви обществената поръчка, ще съдържат биометрични данни, а по желание и електронен идентификатор.
Това стана ясно във връзка с новите правила за личните карти и паспорти, които трябва да влязат в сила от януари догодина.
Новото поколение български документи ще съдържат безконтактен чип и антена. Таксата за издаване на документите няма да се промени.
Биометричните данни са нужни при минаването на гранични проверки, което е свързано с органите за сигурност.
В обявената процедурата се предвижда и пренасяне на документите със специализиран транспорт, отговарящ на всички изисквания.
Ще се изградят две сгради – за административно обслужване и изготвяне на документи.
Заявленията ще се подават както и досега – в най-близкото районно управление или по електронен път. Документът ще се изработва в София и ще се транспортира обратно до съответното населено място. Срокът за произвеждане на документи остава 30 дни за обикновена поръчка, 3 дни за бърза и 8 часа за експресна, като се предвижда експресната да стане от 12 до 24 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо края на септември: СИДП ще достави дърва за огрев на далите заявка
Следваща статияМинистър Нанков пристига в Шумен за първа копка, ще инспектира и изпълнението на проекти