дом Политика „Маркет Линкс“: Пет партии влизат в парламента

„Маркет Линкс“: Пет партии влизат в парламента

0
ДЯЛ

ГЕРБ и БСП са с почти изравнена електорална подкрепа. Пет партии биха влезли в парламента, ако изборите се проведат днес – БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС. Това показва проучване на социологическата агенция „Маркет Линкс“ направено по поръчка на bTV. Изследването е проведено сред 1 058 лица над 18 г., в периода 18 – 26 септември 2020 г. по метода на пряко-личното интервю и онлайн анкетата.
През последните месеци с плавни темпове управляващата партия ГЕРБ губи подкрепа, докато социалистите печелят електорат, коментира социологът Добромир Живков от „Маркет Линкс“.
„Откакто започнаха протестите и се наситихме със всички скандали в публичното пространство – ГЕРБ започна да губи и се сви до своето партийно ядро. БСП успява да има прираст, но той не е съществен, не е органичен заради нещата, които предлагат на политическия пазар. По-скоро това е реакция срещу ГЕРБ“, заяви Живков.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварийните екипи на ВиК отстраниха тежка авария на напорен водопровод
Следваща статияМеждународният фестивал „Есенни шуменски вечери“ ще се проведе през уикенда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here