дом Общество Кравар продаде животните си заради лоша хигиена

Кравар продаде животните си заради лоша хигиена

0
ДЯЛ

50-годишен собственик на крави от преславското село Драгоево е бил принуден да ги продаде заради оплаквания на местните за неспазвани елементарни изисквания при отглеждането им. Недоволните, чиито домове се намират в близост до фермата се жалвали в Община Велики Преслав, „че не се живее от неприятна миризма от отпадъците“.
„Не можем да си отворим прозорците или да поканим гости от ужасен мирис и мръсотия“, съобщиха от селото пред 24shumen.com.
Другият проблем, който изложиха е, че животните си вършели биологичните нужди по главния път Велики Преслав – Смядово, който минавал през населеното място. А гумите на автомобилите били целите в животински изпражнения, ядосват се шофьори от Велики Преслав.
Така заради протеста на местните хора, животновъдът бил принуден да продаде част от стадото, като си запазил „една крава и теле“, но с предупреждение да ги отглежда според определените изисквания.
Наложената санкция обаче не се одобрявала от някои хора, които животновъдът снабдявал с мляко. Според защитниците не било редно човекът да загуби част от животните, тъй като той бил от години безработен. А семейството се издържало основно от кравите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМВР алармира: Нова опасна дрога залива пазара
Следваща статияБорисов разпореди оперативен щаб да работи до овладяване на чумата по животните