дом Общество Кметът на Мараш остава на поста си

Кметът на Мараш остава на поста си

0
ДЯЛ

Красимира Минкова остава кмет на село Мараш. Това реши вчера на заседание Общинската избирателна комисия (ОИК). Членовете на ОИК се разделиха в мненията си. От общо 13 члена на заседанието присъстваха 12. От тях шестима са били за отстраняване на Минкова, а останалите шестима против.
През март ОИК образува проверка срещу кмета на Мараш след сигнал на Василина Кънева. Установено бе, че Минкова е вписана като член на Управителния съвет на потребителска кооперация „Съзнание“. Това обаче е в разрез със Закона за местното самоуправление и срещу Минкова бе образувано производство за предсрочно прекратяване на мандата й като кмет.
На 4 март Минкова все още фигурира като член на Управителния съвет на кооперация „Съзнание“, показва справка на Агенцията по вписванията.
Кметицата не е уведомила нито ОИК, нито председателят на Общинския съвет в Шумен, че е предприела стъпки да излезе от Управителния съвет на потребителската кооперация.
Междувременно председателят на кооперацията Богомир Спасов внася в ОИК заявление, с което информира, че са предприети всички действия за освобождаване на Минкова от ръководния орган на кооперацията. От Търговския регистър обаче отказват да впишат промените с аргумента, че не са представени доказателства за редовно свикано и проведен Общо събрание на кооперацията.
Гласувалите „против“ отстраняването на Минкова, посочват, че нарушението й не е съществено и не налага ОИК да вземе решение за предсрочно прекратяване на мандата й като кмет на Мараш.
Решението на ОИК подлежи на обжалване пред Административния съд в Шумен в срок от седем дни.
Към момента Красимира Минкова е заличена като член на Управителния съвет на потребителска кооперация „Съгласие“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолко държавни бензиностанции ще има в Шумен? В страната ще са почти 100
Следваща статияТурция ще пропуска за лечение български граждани свободно и без карантина, но след PCR тест на границата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here