дом Общество Зрелостниците на матура по избор, седмокласниците на изпит по математика

Зрелостниците на матура по избор, седмокласниците на изпит по математика

0
ДЯЛ

След минути ще започне вторият за зрелостниците задължителен изпит по избор между 13 учебни предмета. На него трябва да се явят 1 364 дванадесетокласници от общо 17 училища от областта. Изпитният вариант беше изтеглен в 6.30 часа. Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет.
Изпитът за дванадесетокласниците ще продължи 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.
В 9.00 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за VII клас. 1 500 е броят на кандидат-гимназистите, явяващи се на изпита, който започва в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула. Първият модул съдържащ 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Вторият модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.
Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинският съвет не реши каква ще бъде съдбата на кучешкия приют
Следваща статияВижте районите с временни смущения и прекъсвания в електрозахранването