дом Общество Започва подготовка за преброяване на населението в България

Започва подготовка за преброяване на населението в България

0
ДЯЛ

Националният статистически институт (НСИ) започна подготовка за провеждане на преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.
17-тото преброяване на населението в България се проведе през месец февруари 2011 г. Веднъж на 10 години НСИ събира информация за броя на хората в страната и в отделните населени места по пол, възраст, образование, грамотност, занятие, вероизповедание, етническа принадлежност.
Припомняме, че в края на юни ООН съобщи, че населението на страната ни се е стопило под 7 милиона. Цифрите сочат, че ние сме най-бързо топящата се нация в света, обяви акад. Петър Иванов, директор на демографския институт към Българската академия за науките и изкуствата (БАНИ).
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроучване: Ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели с 24,8%, БСП е втора с 20,5%
Следваща статия„Ще ти разкажа за Америка“: Пиесата, писана за големия Красимир Ранков