дом Общество Десетки хиляди на два протеста в столицата

Десетки хиляди на два протеста в столицата

0
ДЯЛ

Втори ден се провеждат протести пред президентството. „Мафия! Оставка!“, скандира събралото се множество на „Дондуков“ 2. Президентът Румен Радев отново слезе при хората и заяви:
„Радвам се, че отново сме заедно. Този протест се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Трябва да сме мъдри и непреклонни. Не трябва да се делим на сини и червени, на десни и леви, на русофили и русофоби, на българи и турци, на еврофили и еврофоби. Нашето кредо е свобода и законност за всеки един в България.
Тук сме да защитим свободата си. Трябва да кажем „не“ на произвола. Тук сме, за да кажем „не“ на страха. Тук сме да защитим българската природа. България трябва да стане отново дом на всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване.
В следващите дни ще се опитат да изкарат протестите платени и ще организират контрапротести. Искам да ви призова да не бъдете агресивни към нашата братя и сестри от другата страна. Нека им помогнем да се освободят от страха. Най-страшната пандемия в България е корупцията, но ви призовавам да спазвате мерките и да пазите всеки един до вас. Днес тук решаваме бъдещето на България. Всички заедно трябва да напишем бъдещето на България.
Мафията ще ни плаши със статистиката с ковид пандемията.
Днес на площада се решава бъдещето на България, не във Фейсбук, не на масата, а именно тук.
На площада ще напишем историята от която няма да се срамуваме.
Мутри, вън!
Бог да пази България!“
В същото време пред сградата на президентството се провежда и митинг в подкрепа на управляващите.
Хората казаха „Не“ на опита на държавния глава Румен Радев да раздели нацията.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че правителството е легитимно избрано.
„Той (б.р. президентът Радев) призовава на бунт, към гражданско неподчинение. Нима изборите не бяха честни, когато го избраха него?! Той иска служебно правителството, за да оттегли кандидатурата на България от ERM II“, коментира тя.
„Искам да припомня на президента – как един път казва, че се справяме добре, а после – друго. Превърна президентството във фирма за лобизъм“, заяви още Караянчева и допълни, че никой няма право да нарича избирателите на ГЕРБ мутри, защото това е правителство, което работи с ясни решения. Караянчева напомни, че в момента се борим не само със здравна криза, но и с икономическа. Изброи и някои от важните решения, сред които увеличаване на доходите, на учителските заплати и пенсиите.
Междувременно от правителствения пресцентър съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов ще даде брифинг в 20.00 часа в Гранитната зала в Министерския съвет.
Очаквайте подробности!
Снимка: Афера.бг
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШефът на НСО подаде оставка! Достъпът до парк „Росенец“ – позволен
Следваща статияОчаквано: България влезе в преддверието на еврозоната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here