дом Общество В третия ден на Великден шуменци се покланят пред иконата на Света...

В третия ден на Великден шуменци се покланят пред иконата на Света Богородица „Скоропослушница“

0
ДЯЛ

В храма „Св.Св.Три светители“ продължава поклонението пред чудотворната икона на Света Богородица „Скоропослушница“. Даровете пред светия образ са доказателство за станалите чудеса и изпълнени молитви за здраве, при житейски трудности и тежки заболявания.
Светият лик на Божията майка пристигна в Шумен в третия ден на големия християнски празник „Възкресение Христово“ с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
Владиката заедно с местни свещеници отслужи специална служба в чест на Божията майка. А след богослужението светинята бе изложена в центъра на храма за поклонение.
„Храмът ще остане отворен до късно, докато има хора. За нашия храм е чест пристигането на такава безценна светиня“, заяви за 24shumen.com свещеноиконом Красимир Капитанов, предстоятел на на църквата.
Иконата е изписана през 1893 г. в манастира „Св.вмчк. Пантелеймон“ на Света гора. Съхранява се в украинския град Ананиев, Одеска област. И вече е била изложена за поклонение в много български градове в Северна България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян нападна баща си с нож, той пък извади брадва
Следваща статияПленер живопис, посветен на Българското европредседателство, започна във Велики Преслав