дом Здраве Водата от чешма „Али Чобан“ в Нови пазар е с наднормено съдържание...

Водата от чешма „Али Чобан“ в Нови пазар е с наднормено съдържание на нитрати

0
ДЯЛ

При извършеното пробонабиране на 16 май и проведен лабораторен контрол на водата от два местни водоизточника в град Нови пазар от Районна здравна инспекция са установили, че водата от чешма „Али Чобан“ в Нови пазар не отговаря на здравните норми по химични (наднормено съдържание на нитрати) и микробиологични показатели и не следва да се ползва за питейни цели. Измерената стойност за нитратите 88мг/л, при максимално допустима 50 мг/л.
Водата от „Бялата чешма“ в град Нови пазар отговаря по всички изследвани показатели.
От РЗИ припомнят, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗдравни инспектори борят тютюнопушенето с танци, тематични витрини и презентации
Следваща статияАкция ТISPOL: Регистрираха 63 нарушения при тежкотоварни автомобили и автобуси