дом Култура Актьорът Милен Димитров спечели и на трета инстанция дело за незаконно уволнение

Актьорът Милен Димитров спечели и на трета инстанция дело за незаконно уволнение

0
ДЯЛ

Върховният касационен съд /ВКС/ не допусна до разглеждане касационната жалба на Драматичен театър „Васил Друмев”срещу възстановяването на актьора Милен Димитров на заемана от него длъжност и оставя решението на Районен съд – Шумен, потвърдено с решение на Шуменския окръжен съд да влезе в сила, стана ясно от определение на висшата съдебна инстанция.
Припомняме, че Районният съд призна заповедта на директора Димитър Димитров за уволнението на актьора за незаконосъобразна и я отмени. Според съдебното решение актьорът трябва да заеме позицията, която е заемал преди уволнението.
Театърът е осъден да му заплати обезщетение от 5 193, 00 лв. за времето, през което е останал без работа в резултат на незаконосъобразното уволнение.
По време на съдебното заседание във ВКС никой от свидетелите не е посочил за извършен от директора подбор, е записано в определението. Така въззивният съд стига до извода, че такъв подбор не е извършван. Магистратите приемат, че дори да е имало подбор, той не отговаря на законовите изисквания. Констатирано, че в атестационните карти на актьорите има поправки и добавки, а крайните оценки са неясни.
Определението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.
С еднолично решение на директора неотдавна бяха уволнени двама известни актьори от трупата на театъра – Мария Григорова и Милен Димитров. Двамата са с най-дълъг и непрекъснат трудов стаж.
Димитров се изявява и като режисьор. Негови филми са представяни на престижни фестивали в Кайро и Русия. Той е единственият носител на високата награда на Община Шумен за култура. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов.
„Изумен съм от уволнението”, заяви приживе видният актьор пред 24shumen.com.
„Явно беше по-добре да не съм в Шумен, защото се случиха по-интересни неща в моята кариера. Шуменският театър не може да определя дали един актьор ще се занимава с професията си”, сподели Милен Димитров. Но все пак очаква директорът да изпълни определението на ВКС.
В момента актьорът е в трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов” в Русе. Участва и във филмови продукции.
„Аз не съм слизал от сцената”, обобщава Димитров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкспертен съвет да се ангажира с проблемите с водата, предлага Явор Якимов от ВМРО
Следваща статия636 са подадените заявления за записване в първи клас в община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here