дом Общество Шумен е домакин на форум за отбранителни технологии

Шумен е домакин на форум за отбранителни технологии

0
ДЯЛ

От днес до 9 октомври във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС”-Шумен на Националния военен университет „Васил Левски” ще се проведе Международна научна конференция „Форум отбранителни технологии 2020” и изложение на продукти за сигурност и отбрана.
Начало на форумът бе дадено днес с демонстративни стрелби на артилерийски полигон Марково. След присъстващите е бил заместник – началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.
Церемонията по откриване на Международната научна конференция ще се състои от 10.00 часа на 8 октомври в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на община Шумен. Пленарните сесии ще продължат и на 9 октомври.
В рамките на форума е предвидена експозиция на продукти за сигурност и отбрана и презентации на фирми от българската отбранителна индустрия. Ще бъдат изнесени 69 научни доклада в няколко направления: сигурност и отбранаq въоръжение, технологии, логистика, комуникационни и компютърни технологии, обществени науки и киберсигурност. Над 70 са участниците във форума, а международното участие е от Военнотехническа академия „Фердинанд І” и университет „Спиру Харет”, Букурещ, Румъния.
Научната конференция e съвместна инициатива на Национален военен универитет „Васил Левски“ с Военновъздушна академия „Хенри Коанда” в Брашов, Университетът за военни науки във Варшава, Полша, Военният университет по технологии във Варшава, Военновъздушният университет – Факултет „Национална отбрана и логистика” в Полша, Академията по технологии в Резекне, Латвия, Хърватска академия по отбрана „Д-р Франьо Туджман“, Загреб, Хърватия. Проектът е съфинансиран от Фонд „Научни изследвания” на МОН.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСветовно признатата пианистка Пламена Мангова гостува в Шумен
Следваща статия4 541 теста, 437 заразени, седем нови случая на COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here