дом Общество Шуменци се вдигнаха на протест, стигнаха до дома на кмета Любомир Христов...

Шуменци се вдигнаха на протест, стигнаха до дома на кмета Любомир Христов (снимки)

0
ДЯЛ

Малко над 1 000 души се събраха в 19.00 часа на антиправителствен митинг в центъра на Шумен. Хората скандират „Всеки ден ще е така, до победата“, „Оставка“, „Мутри вън“. Недоволните поискаха оставката на правителството и главния прокурор. Заявиха, че не подкрепят никоя партия и се обявиха за народовластие. Поискаха пряк избор от народа на главен прокурор.

Минути след 19.30 часа обаче множеството тръгна на протестно шествие. Колоната премина по централната пешеходна зона до кръговото на Руски паметник.

Блокира за кратко движението и по улица „Алеко Константинов“ се отправи към кооперативния пазар.

Първоначалната идея бе да преминат по булевард „Симеон Велики“ и по улица „Климент Охридски“ отново да се върнат на площад „Кристал. Неочаквано обаче колоната се отправи към къщата на общинския кмет Любомир Христов. Там недоволните продължиха да скандират. Някои от протестиращите започнаха да блъскат по вратата на градоначалника, но организаторите на протеста овладяха масата.
Припомняме, че в рамките на днешния ден заявление за искане за провеждане на протест не е постъпило в Общината.

Повече от 15 минути протестиращите скандираха пред дома на Любомир Христов и искаха оставки. Чуваха се и нецензурни възгласи. След това недоволните отново се отправиха към площад „Кристал“.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовост: Шуменската библиотека с устройство за изкуствено зрение
Следваща статияАмериканското посолство: Подкрепяме българския народ! Никой не е над закона!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here