дом Общество Шуменци отново подкрепиха Чавдар Ангелов, чиито деца могат да бъдат отнети

Шуменци отново подкрепиха Чавдар Ангелов, чиито деца могат да бъдат отнети

0
ДЯЛ

Роднини, приятели и близки се събраха отново тази сутрин пред Съдебната палата в Шумен, за да изразят своята подкрепа към Чавдар Ангелов, чиито деца могат да бъдат отнети, разделени и дадени в приемни семейства в Норвегия.
След решение на Софийски градски съд децата да останат при баща си, днес предстои делото да бъде гледано на втора инстанция в София, предаде Нова телевизия.
Сред присъстващите бяха и родители на Чавдар, които са убедени, че внуците им Гергина и Петър трябва да останат при баща си в България.
Нашият съгражданин Чавдар Ангелов е баща на момче на 7 години и момиче на 3 години. В момента тримата живеят в България. Майката на децата е норвежка гражданка, задържана за данъчни престъпления в родината си и била под запрещение близо 7 месеца. Според законите на Норвегия в подобна ситуация – майка под ударите на закона и баща чужденец, децата трябва да бъдат разделени и дадени за отглеждане в приемни семейства.
След повече от 12 години съвместен живот в Норвегия се разделил с жена си, която е местна гражданска. Двамата оформили споразумение двете им деца – Петър и Георгина, да се гледат по равно от всеки родител.
Преди година обаче, от семейството на жената се свързали с Чавдар, за да го уведомят, че тя е арестувана. Бащата поел грижите за децата, водил ги при норвежките им баба и дядо за Коледните празници.
Чавдар очаквал майката на децата му да бъде освободена от ареста, но това не се случило. За рождения си ден той дошъл с Петър и Георгина в България. На 15 януари миналата година Чавдар решил да остане с двете си деца у нас. По думите му още при раздялата със съпругата му, проверките на социалните не приключили с пълно затваряне на неговия случай – с мотива, че не е създал достатъчна „норвежка атмосфера” на децата. С ареста на майката, отнемането на момичето и момчето изглеждат сигурни, защото според норвежките закони майката, бащата и социалната система са с еднакви права, но ако бащата е чужденец, той е под социалната система.
Кадър: Нова телевизия
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриват ловния сезон за пернати в събота
Следваща статияАвария! Част от Шумен остава без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here