дом Общество Шуменско училище пита родителите за електронна среда на обучение

Шуменско училище пита родителите за електронна среда на обучение

0
ДЯЛ
Снимка: Второ основно училище "Д-р Петър Берон"

Допитване до родителите, за преминаване в електронна среда на обучение, публикува на страницата си в социалната мрежа ръководството на Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен.
За час анкетата е попълнена от 81 души. От тях 70% одобряват преминаването на дистанционно обучение и 30% са против. Това обяви за 24shumen.com директорът на учебното заведение Павел Павлов. Той уточни, че в момента петима учители, от общо 12 в прогимназиален етап, не са на работа по здравни причини, като от тях трима са с грипоподобни симптоми. „Нямаме информация до момента някой от тях да е с положителен PCR тест, но не мисля, че трябва да чакаме това да се случи и тогава да взимаме мерки. Като директор аз нося отговорност за здравето на учителите и децата, а в този случай и на родителите. Имаме опит в обучението в електронна среда“, коментира Павлов. Той уточни, че анкетата за родители е само първата стъпка в процедурата по преминаване в електронна среда. След решение на Учителския съвет директорът ще внесе искането си в Министерството на образованието и науката.
Павлов бе категоричен, че ситуацията с разпространението на COVID-19 в Шумен е достатъчно основание да предизвика процедурата. Директорът сподели, че не се опасява за собственото си здраве, но е длъжен да се грижи за здравето на колектива, децата и родителите. Иначе е един от малцината, които са се записали като доброволци в областната болница и очаква да бъде повикан в най-скоро време.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУчилищните директори ще могат да предлагат дистанционно обучение
Следваща статияОтборна титла и 9 златни медала за бойците на СК „Шуменска крепост“ от Държавното по кикбокс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here