дом Култура Шуменски диалект оживява в сборник-разкази на журналиста Станислав Буковалов

Шуменски диалект оживява в сборник-разкази на журналиста Станислав Буковалов

0
ДЯЛ

Сборник с 21 разказа „Замислената мравка”, с автор журналистът Станислав Буковалов, ще представят режисьорът Николай Гундеров и проф. Евдокия Борисова в радио „Шумен” на 25 ноември, понеделник, от 17.30 ч.
Сюжетите са от последните 30 години в българското село.
Оригиналността на текстовете е в пряката реч на героите, говорещи на шуменски диалект, характерен все още за селата от община Каспичан – Косово, Марково и Кюлевча.
„Прототипите на книгата живеят в последното село. И повечето от тях са мои приятели, с които прекарвам свободното си време”, казва авторът.
Станислав Буковалов е дългогодишен журналист в радио „Шумен”, бивш главен редактор и бивш член на Управителния съвет на БНР, сега водещ на предаването по радиото „Истории за историята“.
Сборникът се издава по проект, финансиран от Общински фонд „Култура” след участие в конкурс. Това е първата книга на журналиста, писана в продължение на 20 години.
Снимка: sbj-bg.eu
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС вкусни занимания малчуганите от ДГ „Пролетна дъга“ празнуваха Деня на християнското семейство
Следваща статияОтново уникален: На 60 години Красимир Арсов подреди репроспективна изложба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here