дом Общество Шуменският университет откри своята 55-а учебна година

Шуменският университет откри своята 55-а учебна година

0
ДЯЛ

Своята 55-а учебна година откриха днес в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“.
На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, зам.-кметът Найден Косев, председателят на постоянната комисия по „Образование“ към Общинския съвет Валентина Тодорова, омбудсманът на Шумен Иван Капралов и членът на университетското настоятелство нотариус Ася Асенова.
Традиционно тържеството започна с шествието на ректорското ръководство на чело с ръководителят на ШУ проф. Георги Колев и предвождано от символите на учебното заведение.

Официално бе представено първото знаме на педагогическото училище „Д-р Петър Берон“, чийто приемник е Шуменският университет.
Припомнено бе, че училището се създава през 1919 година и има собствено знаме. През 2005 година то е открито и възстановено и оттогава неизменно участва в церемониите на висшето учебно заведение.

Трима от най-изявените студенти издигнаха знамената на България, Европейския съюз и Шуменския университет.
Тържествената служба бе водена от отец Димитър.

Той благослови всички присъстващи и припомни на студентите да бъдат усърдни в учението, за да са полезни на себе си и страната.
В приветственото си слово ректорът проф. Георги Колев отбеляза, че тази година приетите първокурсници са 1 100 в 48 специалности в образователно-квалификационни степени бакалавър и професионален бакалавър. Магистрите са 1 000 в 75 специалности.
„Вашите желания няма да останат пренебрегнати. Бъдете отговорни към учебния процес и родителите си“, заяви проф. Георги Колев. Той отбеляза, че в ШУ има акредитирани 55 докторски и над 100 магистърски специалности.
От името на студентите приветствие поднесе четвъртокурсничката Елица Станачкова.

В края на церемонията всички присъстващи първокурсници положиха клетва и прекрачиха тържествено прага на университета.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОхранители хванаха хлапета докато крадат телевизор и играчки
Следваща статияДеца в риск откриват силните си страни и планират по-добър живот с помощта на специалисти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here