дом Политика Шуменските воеводи искат оставката на зам. областния управител Ширин Вели

Шуменските воеводи искат оставката на зам. областния управител Ширин Вели

1
ДЯЛ

ВМРО Шумен иска оставката на зам. областния управител Ширин Вели. Мотивите за искането са посочени в разпространена до медиите декларация на шуменската структура на воеводите.
В условията на политическа криза или на предизборна борба, въпреки че до парламентарните избори има близо половин година, политическото говорене се превръща в мощен инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото и за „черен PR“ на политическите опоненти. Една граница обаче не трябва да бъде преминавана – границата, след която ще бъде застрашен социалният или етническият мир, ще бъдат подкопани устоите на държавността.
Днес сме свидетели именно на това. Синът на виден гербаджия, бизнесмен и кмет на община отправи през социалните мрежи призив за въвеждането на турски език като задължителен в училищата в Шуменско и по този начин противопостави гражданите, застрашавайки етническото и социално равновесия не само в региона, но и в държавата. Местното ръководство на партия ГЕРБ вече се разграничи от подобни призиви, но следващата стъпка е да вземе мерки за „изчистване“ на и без това пострадалият имидж на партията (особено в Община Шумен). Отказът да се вземат такива мерки може да се дължи на две причини: или неспособност (нежелание) да се види рушителната сила на подобно изказване, или на влиянието на други, извънполитически фактори, върху формиране на позицията на местното ръководство на ГЕРБ.
Старата максима, че кадрите решават всичко в настоящия случай може да бъде променена в смисъл, че някои от кадрите на ГЕРБ провалят партията. Това обаче не трябва да застрашава стабилността на държавността. Дори и в свободното си време българските граждани трябва да спазват законите и моралните норми“
, се посочва в изпратената декларация. Ако от ръководството на местната структура на ГЕРБ не предприемат адекватни мерки за осъждането на това антибългарско изказване, ВМРО-БНД Шумен ще поиска оставката на зам. областния управител Ширин Вели, държавен служител и съпруга на Кемал Ешрефоглу, и ще провокира намесата на компетентните органи в конкретния казус.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблачно и дъждовно, температурите падат
Следваща статияДвижението по бул. „Славянски“ временно ще бъде спряно заради ретро рали „Златни пясъци“

1 коментар

  1. Посрани воеводи – за чеп не ставате ! Вие също сте с мафията против народа! Искайте оставката на Рапона , ПКП-то, Симеонов , Каракачанов и всички наглеци , които са във властта ! Направиха ни за смях в цяла Европа ! Промениха ценностната система , историята ни , учебниците , унижиха родителите ни ! Вие също сте боклуци и продажни българи ! Играйте си ледените хора с народни носии , приберете си недоразуменията от властта и не се бъркайте в политиката! Нея ще я обсъждате само в кръчмите на пияна глава за да ви е простено на другия ден !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here