дом Общество Шуменка си счупи стъпалото на потрошена стълба, осъди Общината

Шуменка си счупи стъпалото на потрошена стълба, осъди Общината

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Решение на Окръжен съд Шумен осъжда Община Шумен да заплати на ищец с инициали С.С.М сумата от 7 хиляди лева, представляваща обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди, причинени от счупване на стъпало на десния крак. С постановеното решение се потвърждава определение на Районния съд в Шумен.
Според документи от делото, инцидентът станал на 5 юни 2018 г. Жената твърди, че движейки се пеш по пешеходна зона между Централна кооперативна банка и аптеката е претърпяла злополука. При слизане по стълба от банката към аптеката стъпва на стъпало, част от което липсва. В резултат на това губи равновесие и пада на земята с цялото си тяло. Изпитала неописуема болка и не могла да се изправи сама. Помогнали й приятели. Пострадалата забелязала, че по глезена на десния й крак се появил отток. А всяко движение било изключително болезнено.
Личният й лекар я изпратил за образна диагностика. От изследването станало ясно, че е налице счупване на десния крак в основата на 5-метатарзална кост.
Специалист ортопед – травматолог поставя диагноза – счупване на стъпалото.
В резултат на злополуката за ищцата възникнали пречки да се обслужва безпроблемно, самостоятелно. Наложило се нейни близки да й помагат в ежедневните дейности. Тя имала двегодишно дете. А след инцидента станало невъзможно да се грижи за него пълноценно. С.С станала нервна, неспокойна от това, че други се грижат за детето й.
Шуменката сочи по време на съдебните заседания, че отговорността за поддръжката на процесната пешеходна алея била на ответника – Община Шумен.
И моли съдът да постанови решение, по силата на което да осъди Общината да й заплати сумата от 10 хиляди лева – обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания.
Ответникът е депозирал писмен отговор, в който оспорва изцяло предявения иск по известни съображения.
От събраните по делото доказателства е установено бездействие от служителите на ответника и това е довело до причинени вреди.
Задълженията по поддръжката на процесния участък е на ответника – Общината. Вредата е причинена на ищцата именно от липсващата част на стъпалото в този участък.
Решението на съда може да бъде обжалвано пред Върховния касационен срок в едномесечен срок от съобщаването на страните.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМакарони и ориз са първите дарени продукти в кампанията „Купи и сподели“
Следваща статияОткриха ХХ издание на Мемориал „Валерий Великов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here