дом Здраве Шуменка дарява кръвна плазма, Общината организара безплатен превоз до Варна

Шуменка дарява кръвна плазма, Общината организара безплатен превоз до Варна

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay

Шуменка дарява кръвна плазма за подпомагане на лечението на болни от COVID-19. В момента доброволката пътува към Кръвния център във Варна с транспорт на Община Шумен.
Местната администрация осигурява превоз до Кръвния център във Варна за доброволци, които са преболедували COVID-19 и искат да дарят кръвна плазма. Кампанията за набиране на доброволци да дарят кръв стартира в началото на тази седмица.
При наличие на желаещи транспортирането се осъществява след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология – Варна. Оттам информират още, че всеки от дарителите ще премине предварителен преглед и изследвания.
Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма COVID -19 трябва да отговарят на следните условия:
Да са възраст 18 – 65 години;
Да са имали положителен резултат от PCR тест;
Да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;
В момента да се чувстват здрави и състоянието им да не налага прием на медикаменти.
Желаещите да дарят плазма COVID-19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител, да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение.
Записването става на телефони: 054/ 800 – 860 и 054/ 857 – 655. Всеки от дарителите трябва да остави телефон за обратна връзка.
Безплатен превоз за дарители на кръвна плазма организират още Община Велики Преслав и Община Каспичан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременно затварят за движение улица „Панайот Волов“ в Шумен
Следваща статияНа 21 ноември Православната църквата отбелязва Въведение Богородично

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here