дом Здраве Четвърти случай на COVID-19 в Шумен

Четвърти случай на COVID-19 в Шумен

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Мъж на 62 години е четвъртият установен с COVID-19 в Шумен. Той е с вирусна пневмония и до момента е бил изолиран в самостоятелна болнична стая. Взети са всички противоепидимични и дезинфекциозни мероприятия, уточниха от МБАЛ-Шумен.
Така диагностицираните с вируса в града вече са четирима. Това съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
През изминалото денонощие 25 са установените заразени у нас, а общият брой на констатираните в страната вече е 379. От тях 113 са настанени в болница, а 13 са интубирани.
Първи 2 случая на заболяването вчера са регистрирани в Силистра.
18 души медицински персонал са констатирани до момента с COVID-19.
От всички заболели 215 (57%) са мъже, а жените са 43% или 164. Средната възраст на заболелите е 46 години, а средната възраст на починалите – 66 години.
Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишно дете.
Разпределението на заболелите по области е : Благоевград – 11, Бургас – 18, Варна – 20, Велико Търново – 2, Габрово – 2, Добрич – 6, Кърджали – 6, Кюстендил – 6, Ловеч – 1, Монтана – 17, Пазарджик – 7, Перник – 5, Плевен – 9, Пловдив – 24, Силистра – 2, Сливен – 4, Смолян – 7, София – 224, Стара Загора – 3, Хасково – 1, Шумен – 4.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблачно и хладно
Следваща статияВъзможни са нарушения във водоподаването на селата Велино и Живково

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here