дом Общество Честит първи учебен ден! Училищният звънец удари за 710 първокласници в община...

Честит първи учебен ден! Училищният звънец удари за 710 първокласници в община Шумен

0
ДЯЛ

710 първокласници прекрачиха прага на училищата в община Шумен. Звънецът днес ще бие за 8 290 ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в 361 паралелки. За първи път в историята, годината за учениците започва в условия на извънредна епидемична обстановка.

В Средно училище „Сава Доброплодни“ посрещнаха днес 97 първолаци. Те са разпределени в 4 паралелки. Тържеството за най-малките бе от 9.30 часа в двора на училището.

Дванадесетокласниците символично предадоха ключа на училището на най-малките.
Тържествен час днес в учебното заведение ще имат учениците в 5-и и 8-ми клас. Този час ще се проведе по друго време и за останалите класове в училището.

30 антибактерицидни лампи, за всяка класна стая, са осигурили членовете на Родителското настоятелство към СУ „Сава Доброплодни“. Друг родител е закупил и дарил два въздухопречиствателя с йонизиращи частици.
„В училището сме осигурили топла вода и кътове за дезинфекция. Учениците от всеки етаж ще влизат от различен вход. Поставили сме разделителни линии в коридорите на всички етажи, за да не се смесват потоците от ученици. Имаме помещение за изолация“, обясни директорката на училището по изкуствата Албена Иванова-Неделчева. Тя уточни, че ръководството е спазило всички мерки препоръчани от Министерството на образованието и подчерта, че според тях маските за учениците са препоръчителни, а незадължителни.

Различната нова учебна година в СУ „Сава Доброплодни“ започва за общо 1 360 деца от първи до 12 клас.
Припомняме, че учениците трябва да носят маски в общите помещения на училищата, но не и в класните стаи. За учителите маските или шлемовете ще са задължителни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж осъмна в ареста заради 2 грама марихуана
Следваща статияПолицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here