дом Култура Цвета Караянчева: Музиката на Владигеров, пречупена през душите на младите, звучи още...

Цвета Караянчева: Музиката на Владигеров, пречупена през душите на младите, звучи още по-прекрасно

0
ДЯЛ

Нанджу Лий от Южна Корея е носителят на първа награда в направление „Цигулка“ в Шестото издание на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, под чийто патронаж се провежда музикалният форум връчи отличието на лауреата. На церемонията, която се състоя в петък вечерта в НЧ „Добри Войников“ присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, кметът на община Шумен Любомир Христов, депутатите от ГЕРБ д-р Румен Генов и Димитър Александров, председателят на ОбС Шумен проф. Борислав Беджев.
„Благодаря за възможността да бъда на конкурс, който дава старт на млади дарования, който популяризира музиката на един гениален българин – Панчо Владигеров – музикант, диригент, педагог“, заяви Цвета Караянчева.
Тя благодари на едноименната фондация за постоянството този престижен конкурс да го има. Както и на Община Шумен, Министерството на културата и на проф. Минчо Минчев.
„Разбирам професора колко е било трудно на журито да оценят най-добрия. Прекрасната музика на Панчо Владигеров, пречупена през душите на тези млади хора, звучи още по- наситена и още по-богата“, продължи Караянчева.
Тя пожела на лауреатите да продължат изявите си на българската и световната сцена.
Наградният фонд на тазгодишният конкурс е в размер на 42 хиляди евро и е осигурен от Министерството на културата.
Носителят на Голямата награда получи цигулка от известния лютиер Владо Тилев.
Снимка: Фейсбук, личен профил на Цвета Караянчева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъбират непотребно електрическо и електронно оборудване днес
Следваща статия„Шаманка“ от Русе възстанови на възрастно семейство от Шумен сумата от 12 730 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here