дом Култура Художник от Шумен представи България на Международен пленер

Художник от Шумен представи България на Международен пленер

0
ДЯЛ

Шуменската художничка Теменуга Христова представи България на Международен пленер в град Предел, Румъния, съобщиха от представителството на Съюза на българските художници (СБХ).
В арт събитието са участвали художници от Молдова, Словакия, Хърватска, Индия и Румъния.
Целта на пленера е да се съхрани и популяризира световното културно наследство на Юнеско в Румъния.
А със създадените творби, до края на годината, ще бъдат открити изложби в Международните центрове на ЮНЕСКО в Букурещ и Париж.
В програмата на пленера са били организирани екскурзии за участниците до природни забележителности и манастири, както и до живописното село Вискри, където имоти притежава принц Чарлз.
Трогната от гостоприемството на монахиня в светата обител в Предел, област Брашов Христова й подари своя картина.
Снимка: Фейсбук, личен профил на Теменуга Христова
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧаст от Велики Преслав и село Църквица без ток днес
Следваща статияМладежи стартират кампания #ПейкиСрещуВандализъм!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here