дом Култура Хоровите празници „Добри Войников“ ще се излъчват онлайн

Хоровите празници „Добри Войников“ ще се излъчват онлайн

0
ДЯЛ

ХХVI Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в Шумен ще се проведат онлайн поради пандемията от COVID-19, съобщиха от Общинската администрация.
За събитието са подготвени два филм-концерта, които представят участниците в тазгодишното издание на фестивала заедно с техните изпълнения. Те ще бъдат излъчени в две поредни вечери на 8 и 9 април (четвъртък и петък) от 19.00 часа на LED-стена, монтирана над грифоните пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Концертите ще бъдат качени в YouTube канала на Община Шумен и могат да се гледат онлайн:
Първа концертна вечер – 8.04.2021

Втора концертна вечер – 9.04.2021

Двата линка в YouTube канала на Община Шумен ще бъдат активни в дните на премиерата на филма на 8 и 9 април от 19.00 часа.
Макар че няма да има официално откриване на живо, ще бъде спазена традицията и на фасадата на театъра ще бъдат поставени знамената на всички държави, които имат участници във фестивала.
Общо 29 са хоровете, които тази година се включиха в Международните детско-юношески хорови празници в Шумен. 17 от тях са от България, 12 са колективите от чужбина (Германия, Австрия, САЩ, Сърбия, Израел, Румъния, Русия, Испания и Украйна). 26-тото издание на фестивала е с рекорден брой участници, тъй като се провежда във виртуалното пространство и не е свързано с пътуване и разходи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦИК с 54% „сигурност“: ГЕРБ са първи с 24,88%, ИТН –втори с 18,74%, БСП е с 14,91%
Следваща статияПри 302 обработени секции в Шуменско: ГЕРБ и ДПС увеличават преднината си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here