дом Общество Фонтан и водна каскада вече красят площада пред Съдебната палата в Шумен

Фонтан и водна каскада вече красят площада пред Съдебната палата в Шумен

0
ДЯЛ

Кметът на Шумен Любомир Христов и екипът му приеха днес ремонта на площада пред Съдебната палата в града. На събитието присъства и председателя на Окръжен съд – Шумен София Радославова.
Средствата в размер на 500 000 лева бяха отпуснати от Министерския съвет. Изпълнител на дейностите е фирма „Барс“. Те включваха изграждането на нов фонтан и водна каскада, подмяна на настилката, изработването на разноцветни пана от павета, обновяване на тротоарите, нови кътове с цветя и тревни площи. Режимът на работа на водното съоръжение се командва по електронен път през интернет. Водата в него е оборотна и при загуба на количество ще се допълва. Фонтанът е има разноцветни светлини, които се включват нощно време и могат да бъдат променяни. Водните струи избликват през интервал от 2-3 минути. Вечер съоръжението ще работи до 22.00 часа.
Строителните дейности са на стойност 476 000 лева. Изработването на проекта е коствало 12 000 лева, още толкова са дадени за строителен надзор. От парите за строителство бе ремонтирано и зеленото пространство пред Военния клуб в Шумен.

„Целта ни бе да възстановим това място. Имахме забележки по време на изпълнението. Спряхме строителството. В крайна сметка изградихме това, което искахме. Още преди 1944 година тук е имало фонтан. Днес ние възстановихме мястото. Получи се едно добро пространство в центъра на града. Мястото има камери за видеонаблюдение, което ще го предпазва от вандалски посегателства“, коментира кметът Любомир Христов. Той обясни, че зелените площи са със специално тревно покритие, което се полага на чимове, а цветните лехи са снабдени със система за поливане.
София Радославова благодари на местната власт и Министерски съвет за свършената работа. „Доволни сме от новата придобивка. Площадът пред Съдебната палата доби един добър и модерен облик. Това е придобивка за всички шуменци и гости на града“, каза София Радославова.

Минималният гаранционният срок на обекта е две години. В момента пространството се поддържа от предприятието, което изпълни озеленяването. Общината ще търси фирма за дългосрочно стопанисване на площада.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов инспектира възстановителните дейности на Ученическия стадион
Следваща статияОпашки и нерви пред Паспортна служба в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here