дом Икономика Фикрет Индже: Взаимоотношенията между България и Турция се развиват добре

Фикрет Индже: Взаимоотношенията между България и Турция се развиват добре

0
ДЯЛ

„Инвестициите са много важни, от гледна точка на благоденствието на хората. А наша е отговорността това да се случи. Търговският обмен достигна 5 милиарда долара. 5 милиарда долара – това е една огромна сума, цифра, която се покачва с бързи темпове“, заяви един от най-големите турски инвеститори в България Фикрет Индже,председател на надзорния съвет на „Алкомет“ АД-Шумен, на форум в столицата. В България към този момент работят над 3 000 турски фирми.
Председателят на Българо-турска търговско-промишлената палата Фикрет Индже подчерта, че взаимоотношенията между двете страни се развиват добре.
„Турция е третият по големина търговски партньор на България. И това е естествено. Надявам се и двете страни да се възползват от добросъседските си взаимоотношения. И двете страни показват воля в тази посока, подкрепят я. А това ни дава голяма надежда. Турция е съседка на България, следователно това съседство ще бъде от голям интерес за европейската общност. Надявам се, че българските политици ще поемат инициативата в това отношение, както и че това ще бъде едно положително развитие”, добави още Фикрет Индже.
В словото си пред участниците в бизнес форума под патронажа на Българо-турската търговско-промишлена палата, посланикът на Република Турция в София г-н Хасан Улусой обърна внимание на Българското председателство на Съвета на ЕС.
„Много е важно България да се развива икономически отношения с кандидат-членка по време на председателството си. Тя е наясно с това. А и двете държави са готови да работят в тази насока. Тая надежда, че през този шест месечен период на председателството си България ще направи всичко по силите си, базирайки се на добрите взаимоотношения с Турция, както и на нейната важна роля. Нямаме никакво съмнение в това. Това е период от 6 месеца. По-важното са отношенията ни с ЕС да имат необходимия акцент по време на това председателство. Надяваме се, че в рамките на тези 6 месеца наши министри да посетят България. Таим надежда, че след този шест месечен период и отношенията ни с ЕС, и отношенията ни с България ще бъдат по-добри”, каза посланикът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтново отсрочка за операторите, които трябва да премахнат незаконните кабели
Следваща статияСъветник предлага от Бюджет 2018 да бъдат заделени средства за благоустрояване на населените места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here