дом Общество Ученици превърнаха класна стая в кръчмата на Странджата

Ученици превърнаха класна стая в кръчмата на Странджата

0
ДЯЛ

Кабинетът по технологии и предприемачество на шуменското Средно училище „Панайот Волов” се преобрази в кръчмата на Странджата, където старият знаменосец посреща и гощава хъшовете с боб. Картина, която показва живота на емигрантите не откъм героичната му страна, а като справяне с глада и несгодите.
Учениците пресъздадоха репликите на героите и цялостната атмосфера в кръчмата, а речта на Странджата бе произнесена с ораторско майсторство и въздействаща сила.

Учениците, разделени на отбори, разсъждаваха, тълкуваха и се аргументираха по поставените литературни и исторически въпроси, като отговорите си оформяха в текстов документ (WORD) – умения, предмет на темата „Текстообработка” по информационни технологии.
Това бе иновативен интегриран урок по БЕЛ, Технологии и предприемачество, Информационни технологии, История и цивилизации на тема: “Странджата в живота на хъшовете – „Немили-недраги”, III глава” в 7 а и 7 б клас, а преподавателите са Димитрина Захариева, Емилия Петрова, Цветомира Георгиева, Мария Желязкова, Йордан Радев, Васил Петров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът отказа регистрация на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“
Следваща статияМодернизират пазара във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here