дом Общество Участници от 16 държави в онлайн изданието на турнира по информатика „Джон...

Участници от 16 държави в онлайн изданието на турнира по информатика „Джон Атанасов“

0
ДЯЛ

16 държави са заявили участие в онлайн изданието на Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“, което ще се проведе от 19 до 22 ноември. Организацията за състезанието бе представена на пресконференция с участието на председателя на организационния комитет Бисерка Йовчева и доц. Росица Давидова, зам.-ректор на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
Близо 300 информатици от Русия, Румъния, България, Татарстан, Украйна, Израел, Сърбия, Македония, Белгия, Азербадйжан, Беларус, Армения, Кипър, Молдова, Сирия и Грузия ще премерят сили в престижния турнир. Държавите участнички имат право на по един официален отбор и до пет неофициални в двете възрастови групи. Цялата квота са покрили Русия, Румъния и България, а останалите са регистрирали само официални отбори.
България участва с по два официали национални отбора в двете възрастови групи- младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен. Шумен ще има по един официален отбор в двете възрастови групи- Иван Смиленов, Сали Басри, Ферид Исмаилов, Михаил Костов, Траяна Гергова, Стефан Стоянов, Красен Гатев и Диян Димитров, а школа „А&Б“- с неофициален отбор в старша възраст- Борислав Семерджиев от Смолян, Иван Борисов, Ния Димитрова и Деница Янкова. Участието на всеки отбор ще става от обособена площадка, под наблюдение с камери и софтуер за запис, като има и специален протокол за състезателите под карантина. Както и официалните участници, неофициалните състезатели ще участват в общо класиране, при същите правила. Официалното откриване и закриване на 12-тия Международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ ще се осъществи от площадка на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Временното студио ще бъде в зала 309 на университета.
Първото събитие, предавано директно ще бъде откриването на състезанието- от 13.00 часа в четвъртък. Петък и събота са състезателните дни. От 18.00 часа в събота онлайн ще бъде предаван тържественият ритуал по закриване на турнира. Тогава ще бъдат обявени победителите и раздадени виртуалните медали. Участниците ще получат своите награди по пощата.
Домакин на турнира е Община Шумен, организатори са Регионален научен център към ШУ „Епископ Константин Преславски“ и Школа „А&Б“. Партньори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Сдружението „Европейска младежка олимпиада по информатика“, РУО-Шумен и Мусала Софт. Генерален спонсор на събитието е фирма „Алкомет“ АД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия11 починали от COVID в Шуменско за три денонощия, сред заразените са бебе и две деца
Следваща статияОбщина Шумен осигурява безплатен превоз до Варна за дарители на кръвна плазма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here