дом Общество Уреди за пречистване на въздуха получиха училищата в Шуменско

Уреди за пречистване на въздуха получиха училищата в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

67 уреда за пречистване на въздуха получиха училищата в област Шумен. Те са осигурени от Министерството на образованието и науката. Всяко устройство е на средна стойност 550 лева. Това каза за 24shumen.com началникът на Регионалното управление на образованието в Шумен Боряна Николова. „Всеки директор сам преценява, къде да постави пречиствателя на въздух. Устройствата са мобилни и биха могли да се местят при струпване на хора. Те могат да се използват не само в ситуацията с вируса, но и за пречистване от прахови частици“, коментира Николова. Тя припомни, че някои от учебните заведения вече са се снабдили с устройства за пречистване на въздуха. Те бяха закупени със средства и по предложение на родителските настоятелства в училищата.
Във връзка с обилните валежи от дъжд и сняг в последните дни Николова, обясни, че до момента няма сигнали за затруднен достъп до училища в област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПървата пратка ваксини на „Модерна” пристигна в България
Следваща статияНатовареността на COVID секторите в МБАЛ – Шумен ще бъде анализирана в края на месеца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here